Categorieën
Blog

Morning after marketing

blog-opencirclesAfgelopen weekend heb ik een marketingtraining van Open Circles Academy gedaan. Leerzaam en inspirerend. Maar misschien is de dag erna wel het interessantst. Ik ben, met als het goed is 1 propranolol pills.000 andere deelnemers, het geleerde aan het ‘implementeren’ in mijn eigen werk en leven. Laten we dat het gaatje in de open circle noemen, de overgang van de training naar de cirkel van je dagelijks leven. Mijn eerste stap is het selecteren en ordenen van het geleerde, zodat ik het een plek kan geven en een planning kan maken. Ik wil graag mijn ervaring delen met één van de laatste lessen,  het in vier kwadranten plaatsen van wat je door de dag heen doet:

  • Nieuw gedrag (zoals vaardigheden leren)
  • Meer doen (zoals – dûh – Marketing)
  • Minder doen (zoals administratie, stofzuigen, of ander te outsourcen gedrag)
  • Stoppen (je tijd verdoen met spelletjes, nieuws, TV, facebooken, …)

Confronterend natuurlijk. Want twee dagen lang word je volgestopt met geweldige ideeën en tips, hapklaar en enorm gestimuleerd om het geleerde meteen in de praktijk te brengen. En thuis ….

Wat er thuis met mij gebeurde was het volgende: zelfkritiek. Waarom doe ik toch niet (goed genoeg) wat ik geleerd heb? Dit is wat ik ontdekt heb.

Ik ben een sociaal wezen. In een groep ben ik wezenlijk anders dan alleen of in een andere groep

Thuis heb ik niet de support en inspiratie van 1.000 andere enthousiaste mensen om mij heen. Thuis moet ik het met mijn eigen support doen. En die ziet er anders uit.
Wat mij hierbij helpt is zien wat ik (wel/niet/meer minder) doe, inclusief de zelfkritiek, zonder er wat mee te moeten. Zonder mezelf op mijn kop te zitten dat ik thuis niet dezelfde persoon ben als in een grote groep. Dat geeft me de ruimte in mezelf om niet gevangen te raken in wat ik allemaal moet en zo. En toch te starten met één van mijn voornemens: Meer bloggen.

Ik hoop (voor jou) natuurlijk dat je dit niet herkent, zo na een training of workshop. Maar mocht het je wel eens overkomen: Je bent niet de enige.
Als hart onder de riem nog een keer wat we elkaar op de training vertelden: ‘you have a genious business mind’.

Ik ben reuze benieuwd naar jullie morning after ervaringen, en echt niet alleen de slechte. Hoe doe jij dat? Wat lukt en wat niet? Post ze hieronder, want samen is het leuker.

En wil je meer weten over hoe je die ruimte in jezelf ook kan vinden? Kom eens langs op Nu gebeurt het

Door Alexander

=> Sociaal- en organisatiepsycholoog.
=> Partner van JOE - Jouwontwikkelingeerst.nl.
=> Team- en talentontwikkeling

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.